perjantai 21. helmikuuta 2014

Selkä ja Gaijin

Kävin maanantaina 10.2. siellä fysioterapeutilla. Eli mun selässä on rakenteellinen vika, joka aiheuttaa näitä ongelmia. 

Ongelmana on liian liikkuva selkäranka (yliliikkuva) alaselän osalta. Yläselkä taas ei jousta mihinkään vaan on ihan jumissa, jonka takia alaselkä joutuu kompensoimaan liikkeitä. Tämä taas aiheuttaa sen, että kun alaselkä antaa liikaa periksi menee pakarat ja lonkan koukistajat jumiin. No venyttelyä (isompaa) ei saa tehdä, koska yliliikkuvat nivelet ei niistä tykkää. 

Sain vähän ohjeita miten korvata muutamia treeniohjelman liikkeitä. 

-Sjmv korvataan kyykyllä. 
-Pakarapotku myös käsi ilmaan, ei notkoa selkään. 
-Kulmasoutu korvataan yhden käden ojentajalla (kick back). 
-Punnerrukset korvataan etunojapunnerrus seinää vasten tai hooveri. 
-Vipunostot kumarassa seinästä tukea. 

Eli tarkoituksena on pystyä treenaamaan niin, että selän notko pysyy hallinnassa ja samalla vahvistetaan syviä vatsoja ja selkälihaksia. Sain myös vinkkejä miten saan tehtyä jumppia pallolla. Nää vahvistaa mun syviä lihaksia ja selän pitäis tulla kuntoon. Sitä odotellessa. 

Tänään oli myös tankkauspäivä ja pitkään odotettu illallinen ravintola Gaijinissa. Tankkaus meni vapaammin kuin viimeeksi. En syönyt ihan niin paljon kuin olisi pitänyt ja muokkasin vaihtoehtoja enemmän minulle sopivaksi. 

Mutta siis Gaijin. Ihana paikka, mutta tosi kallis. Muistin ottaa muutamista ruuista kuvat, mutta olin niin tohkeissani että kaikista en tajunnut ottaa kuvia. Ruuat oli hyviä, mutta niissä olisi voinut olla enemmän aasialaista makua ja tyyliä. Tykkäsin Farangissa enemmän. 

Tässä muutama kuva Gaijinin ruuista. 

Alkuruuaksi ankka dim sumeja, tar tar nautaa ja wasabikastikkeella ja Sami otti pork bun minisämpylän. 

Baby back pork ribs. Ja kuvan muistin ottaa kun kaksi oli jäljellä. Heh. Oli hyviä!

Otettiin myös muutama drinksu. Mun versioit oli alkoholittomia. 

GAIJIN TONKATSU, rapeaksi paistettua possua, salaatinlehtiä, pikkeleitä, kimchiä, seesamdressing, chilipastea.

Sitten oli vielä CRISPY PANKO LAMB CUTLETS & AKA MISO, rapeaksi paistettua lampaankyljystä, pankoa, poltettua kaalia, aka-miso dressing. Tämä oli pettymys. Lampaan kruunukyljyksiä, jotka oli kokattu ylikypsiksi. 

Jälkkäriä ei otettu. Himassa odotti tankkauksen mukainen jäätelö ja vähän namia. Illassa oli myös yllätysmomentti, kun pöytäämme oli vanhan työkaverin pöydän vieressä. Oli tosi mukavaa nähdä pitkästä aikaa. Ja mikä sattuma, että meidät laitettiin istumaan vierekkäin. Gaijin oli nimittäin todella täynnä. Kannattaa varata pöytä, jos suunnittelee menevänsä syömään sinne. 

Suosittelen kuitenkin kaikkia testaamaan ravintolaa, jos tykkää laadukkaasta ruuasta. Nyt kuitenkin nukkumaan. Tää tankkaus on nyt ohi ja huomenna varmaan taas heikko olo sen takia. Katotaan miten paino reagoi tähän ja mistä tilanteesta maanantaina lähdetään Extraan. 

1 kommentti:

  1. Moi, mulla kanssa alaselässä yliliikkuvuutta ja sen takia fyssarilla käynyt syksyllä. Lisäksi nikamalukkoja yläselässä ja se takasi että kesällä meni selkä aina lukkoon jos oli liian pitkään jalkojen päällä.

    VastaaPoista