lauantai 27. syyskuuta 2014

Tavoitteena kevyempi ÄITI!


Nyt on aika kertoa täälläkin. Elämäämme tulee muutosta. Kuten yllä olevasta Tohtori Housen lainauksesta voi huomata, tulee meillekin tuollainen pieni, jota pukea ja viedä leikkitreffeille toisen pienten luokse. Elämässä alkaa uusi vaihe: Projekti – Tavoitteena kevyempi ÄITI. Tänään olla RV 23+0. Eli vähän yli puolen välin.

Tämä on se mihin olen kaikella painon pudotuksella tähdännyt. Olen ollut niiiiin onnellinen. Tätä on odotettu. Ensi vuonna täytän 30-vuotta ja lapsen isä täyttää 35, joten kai se oli jo aikakin? Vaikka en ole pystynyt treenaamaan, on olo todella hyvä ja onnellinen.

Treeni jäi RV viiden paikkeille. Pahan olon (joka siis kesti koko päivä) aikaan ei voinut edes miettiä treenaamista. Kävelylenkit onnistuivat vielä silloin. Viikot 11-16 onnistui kaikki hyvin ja treenasin, tein kyykky challengeä jne. Viikolla 17 alkoi supistukset, vissiin ei noita kyykkyjä saa raskaana edes tehdä. Sain supistukset levolla loppumaan, mutta samalla loppui treeni. Edes reipas kävely ei enää onnistu ilman supistuksia, saati sitten salitreeni tai jumppa.

No mutta nyt vauva menee kaiken edelle. En stressaa liikaa painosta. Tosin neuvolassa puhuttiin, että olisi hyvä, jos painoni ei nousisi raskauden aikana. Ekassa neuvolassa paino oli 98kg. Siinä se on nyt pyörinyt… mutta on tullut pari viikkoa lipsuttua ruokavaliosta ja nyt mennään 100 kg paikkeilla. Apua, ahdistaa suunnattomasti että paino on taas kolmenumeroinen. Ei hyvä.

Asetimme neuvolatädin kanssa tavoitteen, että paino pysyisi alle sata. Ja jos nyt jo viikolla 23, mennään yli 100 kilon, niin tuskin se tulee siinä pysymään. Pitäisi nyt vaan panostaa enemmän ruokavalioon. Osa sanoo, että älä murehdi painoa, ei pitäisikään liikaa. Mutta onhan se fakta, että jos mun paino nousee raskauden aikana liikaa, tulee synnytyksestä raskas (ihan niin kuin se ei olisi muutenkin raskas). No katsotaan nyt. Maanantaina on taas neuvola, joten siellä sitten vaa´alle.

Nyt lähden nauttimaan viikonlopusta ja KHL tunnelmasta. Kohta lounaalle ja sitten suunta kohti Hartwall Arenaa. Jatkossa tulen päivittelemään teille fiiliksiä matkan varrelta. Varsinainen kuntoprojekti jatkuu taas tammikuun 2015 jälkeen. Silloin toivottavasti pääsen salille ja lenkille taas. Olen silti onnellinen. Hyvää viikonloppua kaikille!

5 kommenttia:

  1. Myös loppuvaiheessa voi painopysyä samana (eli käytännössä laihtua). Itse kun jäin saikulle 3kk ennen laskettua, niin pariin kuukauteen ei paino noussut lainkaan, itseasiassa laski pari kiloa. Sitten viimeisen 2 viikon aikana tuli jokunen kilo.

    Onnea Tuhannesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Olen kyllä onnellinen.

      Toi ois hyvä, jos mullakin kävisi noin. Tosin herkut pitää sitten jättää. Aluksi ei ollut niiden kanssa ongelmaa, kun en pystynyt mitään makeeta syömään... Muuten tuli oksennus. Heh.

      Poista
  2. Mulla rv 17 ja painoa tullut noin kilon verran, about. Mullahan on tämä raskausdiabetes-rasite joten vedän aika lailla karppaamalla nyt ja suosittele lämpimästi. Superdieetin tyylillä, mutta selvästi rasvaa enemmän jotta vauvakin saa rakennusaineita. Rahkan oon vaihtanut turkkilaiseen joguun jne. Paljon onnea! Yleensä (kahden raskauden kokemuksella) ne suurimmat kilot tulee siinä just rv 20-30 ja sitten alkaa hidastua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä. Oon yrittänyt syödä Superdieetin ohjeiden mukaan. Kävin ne jopa neuvolatädin kanssa läpi, ja sen mielestä ruokavalio on oikein hyvä. Ongelmana on viimeiset pari viikkoa ollut se, että herkkuja tekee paljon mieli. Makse vieläkin vähän ällöttää, mut sipsiä ja pitsaa voisin syödä vai kuinka paljon. Suurin himo on kuitenkin viljaa. Ja siinä vielä vehnään... Aaaarg!

      Poista
    2. Niin ja onnea perheenlisäyksestä! Ootko Iiris pystynyt treenaa?

      Poista