perjantai 1. kesäkuuta 2012

Syitä ja tavoitteita

Ajattelin, että voisin kertoa vähän syitä ja tavoitteita tähän mun blogiin ja kuntoiluun.

Olen tosiaan aina ollut lihava. Nyt sitten jotenkin vaan tuntui ettei näin enää jaksa. Plus että jos jatkossakin lihon näin paljon, niin kuinkas iso oon sitten 10 vuoden päästä. Joten tarve muuttua ja muuttaa toimintatapoja on suuri.

Pari vuotta sitten sain ekaa kertaa motivaation pitää itestäni parempaa huolta. Kuntoilin ja söin hyvin (oikein). Laihduinkin oikein kunnolla. Sitten koulu, häät ja stressi painosta kasvoivat liian suureksi. Ongelmiahan siitä seurasi. En enää jaksanut. Ja kun on loppu niin sitten on loppu.

Vuosi meni toipuessa ja stressin helpottamiseen. Nyt olenkin päättänyt, että painoa en seuraa paljoa, koska siitä viimeeksi seurasi vain kauheaa ahdistusta. Tosin omat tavoitteeni olivat todella korkeita ja petyin itseeni syvästi, jos en niihin päässyt.

Nyt on aloitettu puhtaalta pöydältä ja paino ei ole tärkein asia. Nyt keskityn kuuntelemaan kroppaani ja sen mukaan toimitaan. Yritän syödä vähemmän ja terveellisemmin. Ensimmäisenä tavoitteena on mahtua kesävaatteisiin, niin ei tarvitse ostaa uusia. Yhdet housut mahtuukin jo päälle. Painoani seuraan epäsäännöllisen säännöllisenti, joten sen suhteen päivityksiä blogiin tulee varmaan harvakseltaan. Lähinnä nyt keskityn kertomaan kuntoilusta, ruuasta, edistymistä ja yleisesti kuulumisia. Näillä nyt mennään.

Kai tässä kahdessa vuodessa ja painon jojoilussa on ollut jotain hyötyä. On tullut tehtyä virheitä, ja niistä oppii. Liika painon vahtaaminen ei vaan sovi minulle. Kesä tulee olemaan varmasti haastava, koska herkkuja on koko ajan saatavilla ja grillit ovat kuumana. Mutta katsotaan. Jos tekee mieli joskus herkkuja, olen päättänyt antaa siihen itselleni luvan. Kerran viikossa saa sitten syödä vähän enemmän ja vapaammin. Yritän olla tekemättä samoja virheitä, kuin aikaisemmin.

Tavoitteena on vielä joku päivä olla ylpeä siitä näystä mikä peilissä on. Haluan saada painoa pois ja saada paremman kunnon. Terveellisesti syöminenkin ja sen opettelu on yksi tavoite. Nyt vaan katsotaan miten tässä käy! Kesä on iso haaste kaikkine juhlineen ja herkkuineen. Mutta pitää yrittää pysyä tiukkana.

Nyt viikonlopun viettoon. Jalkapöytä on ollut kovasti kipeenä tänään, joten voi olla että huomiset treenit on parempi jättää väliin. Jos jalka olisi sitten palautunut sunnuntaihin mennessä niin pääsisi käymään salilla. Terkkari sanoi tänään, että kipu johtunee kesäkengistäni tulleesta rasituksesta. Eli huomenna siis ostamaan uudet kengät, joissa olisi hyvä pohja. Nuo ohuella pohjalla olevat eivät näytä sopivan minun jalalle. Onneksi voitin yhdestä kyselystä 100 euron lahjakortin Stockalle, joten sinne siis ettimään kenkiä huomenna!

Viikonloppuja!

2 kommenttia:

  1. Hienoa kuulla, että joku on osannut ottaa tuollaisen asenteen. Jos kerran on huomannut, että kokoaikainen puntarilla käyminen ja liian korkeiden tavoitteiden asettaminen ei toimi, niin silloin on turha sitä tapaa käyttääkkään. Itselläni taas tua tapa on ainut mikä toimii ja se harmittaa. Ylpeä pitää olla siitä näystä jo nytten, mikä siellä peilissä katsoo takaisin, oothan sä kuitenkin päättänyt skarpata jo. Se on ylpeyden aihe! Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tavoitteet ei tosiaan toiminut minulle. Siitä tuntui vaan olevan haittaa ja stressi vaan kasvoi. Siitä ei sitten seurannut mitään kivaa!

      Olin jo kerran ylpeä itsestäni ja tyytyväisempi peilikuvaani. No nyt sitten ollaan melkein lähtökuopissa. Katsotaan miten tää nyt tästä lähtee etenee... =) Kiitos tsemppauksesta, sitä tarvitaan!

      Poista