maanantai 9. syyskuuta 2013

Kinesioteippaus

Tuo uusi salitreeni on tuonut vanhan vamman esille. Nelisen vuotta sitten multa meni olkapää sijoiltaan laatikkoa nostaessa. Nyt salilla tuo vasen olkapää on ollu kipeä. Päätin että täytyy kokeilla kinesioteippausta.

Pari urheiluliikettä myöhemmin ja viimeinkin mulla on pinkkiä kinesioteippiä. Oli muuten vaikeaa löytää. Prismasta ostin lopulta, 5m maksoi 9,90€. 

Eli eikun Googlettamaan ohjeita. Netti tuntui olevan täynnä erilaisia teippausohjeita. Löysin muutaman videonkin mistä sai hyvin ohjeita. 

Ensimmäinen teippaus jännitti. Testailtiin ja harjoteltiin ensin normiteipillä (ettei kallista teippiä mee hukkaan). No sitten vaan iltalenkin ja suihkun jälkeen teippaaan. Ensimmäinen teippaus ei onnistunut kovinkaan hyvin. Olkapäähän särki ja teippi oli edestä aivan liian löysällä ja takaa liian kireällä. Mulla on siis ongelmana, että olkapää meinaa mennä sijoiltaan eteenpäin. 

Eikun teippauksen analysointi ja uusi teippaus kehiin. Tältä sen pitäisi näyttää: 

Ja tältä se mulla näyttää:

No huomenna pääsen testaamaan auttaako tuo teippaus kipuun. Tuntuu kyllä tuo teippi hyvältä. Ei pääse olkapää yhtään huonoon asentoon. Edestä voi olla seuraavalla kerralla vielä vähän tiukemmalla. 

Toivottavasti tästä on apua, niin ei tarvitse ottaa treenin jälkeen särkylääkettä. Ja toivottavasti mun herkkä ihoni kestää tuon teipin. On nimittäin joskus tullut kunnon ihottumaa ja punoitusta liimasiteestä. Hemmetin herkkä iho. 

Tässä muuten se video, josta otettiin ohjeet:



Ainiin. Kävin tänään vaa'alla. Ja se pysähtyi lukuun 11,9kg. Katsotaan nyt miten tää tästä etenee, mutta tämä tahti on ihan hyvä. Muutenkin viikko meni syömisten ja treenien kanssa hyvin. Urheilua tuli 5,7h. Hyvä minä. Nyt nukkumaan ja huomenna aamulla salille. Jee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti