torstai 11. syyskuuta 2014

Proteiinimuffinssit

Olen flunssan kourissa ja alkoi kyrsimään tämä kauhea tukkoinen olo. Olen syönyt kanakeittoa, kasviskeittoa, katkarapukeittoa ja juonut varmaan miljoona litraa vihreää teetä sitruunalla ja hunajalla. Ei auta ei. 

Vaikka voimat on poissa ja olo on kauhea, on kotona tylsää. Viime viikonloppuna työkaveri postasi Facebookiin kuvan proteiinimuffinseista. Alkuperäinen ohje löytyy MiniFitness blogista. Ajattelin kuitenkin jakaa teille oman versioni ohjeesta. Tämä alla oleva ohje on toisen kehittelyerän tulosta. 

- 3/4 dl mantelijauhoja (mulla ei ollut kun cashew pähkinää, joten jauhoin sitä)
- 40 g kaurahiutaleita (itse jauhoin Bamixilla jauhoksi)
- 1 lt ruokasoodaa
- 5-10 g psylliumia
- 40 g proteiinijauhetta (käytin mansikan makuista soijaproteiinia)
- makeutusainetta oman maun mukaan
- 1/2 dl kookosöljyä (nesteenä)
- 1 1/2 dl nestettä valintasi mukaan (käytin sokeritonta mansikka mehukeittoa)
- 2 kananmunaa 
- 1 valkuainen 

Sekoitin kuivat aineet omassa kulhossaan ja nesteet omassaan. Sekoitin keskenään ja katsoin onko koostumus hyvä. Jos seos on liian löysää, voi siihen lisätä vaikka lisää mantelijauhoja tai muussata banaanin. Itselläni seos oli hieman liian tönkköä, joten lisäsin tilkan mehukeittoa. Heitin vielä pakaste vadelmia sekaan.  

Muffinsseja Paistetaan uunissa 175 asteessa 25-35 minuuttia, riippuen muffinssin koosta. Nämä mansikkaiset muffinssit olivat uunissa noin 35 min. Paistoin muffinssit silikonisissa pienissä muffinssivuoissa. Tästä ohjeesta minulla tuli 10 kpl. 


Eka satsi oli ilman ruokasoodaa ja tein ne appelsiinimehusta, appelsiinin kuoren raasteesta ja suklaaproteiinijauheesta. Seos jäi aika nestemäiseksi ja muffinit eivät kohonneet. Maku muffinsseissa oli todella hyvä. Tykkäsin todella paljon. Mies ei oikein innostunut näistä, mutta jää mulle sitten enemmän. 

Ajattelin kokeilla vielä viikonlopun aikana suolaisia muffinsseja aamupalalle. Ajattelin käyttää soijaproteiinin sijaan soijajauhetta. Mukaan sitten myös kinkkusuikaleita ja juustoraastetta (5% rasvaa). 

Näitä muffinsseja voi tuunata niin kuin haluaa. Käyttämällä erilaisia proteiinijauheita tai proteiinipuddingia. Sama koskee nestettä ja lisukkeita. Varmasti saa jokainen tehtyä itselleen sopivia. 

Ajattelin, että ainakin banaani, saksanpähkinä ja vaahterasiirappi kombo pitää kokeilla. Mulla on siis FitnessTukusta ostettua nolla kalori vaahterasiirappia. 

Nyt kaikki muffinsseja leipomaan!

2 kommenttia:

  1. Sekoitatko sen psyllium-jauheen myös tonne kuiviin? En oo aiemmin leivonnassa käyttänyt ja luin jostain et se pitäis nesteessä turvottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi. Joo sekoitan. Leivonnassa oon käyttänyt kuivien aineiden seassa. Toimii mun mielestä hyvin.

      Poista